Bloga ieraksti no Jānis Amoliņš

Nosūtīja Jānis Amoliņš — Thursday, 2023. gada 16. November, 08:04
Visiem
6.11. mūsu skolā viesojās Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Kristians Helts (Christian Heldt). Vēstnieku ar mūsu skolas telpām iepazīstināja 9.SB un 9.A klases skolēni - Uļjana Šangina, Kate Grūbe, Ingmārs Leo Darbonis un Lauris Začests. Tāpat vizītē piedalījās skolas direktors Andris Priekulis, vācu valodas skolotājas Inese Labanovska un Elizabete Elīza Rudziša, kā arī DSD koordinators Latvijā Jirgens Launs (Jürgen Laun).

Tikšanās laikā vēstnieks iepazinās ar vācu valodas kā svešvalodas apguves situāciju, izaicinājumiem un nākotnes plāniem Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā. Sarunas noslēgumā arī vidusskolas talantīgākajiem un prasmīgākajiem skolēniem vācu valodā - Hermīne Emersone, Ursula Radionova, Renāts Čuhnovs, Elīna Vilkena - bija iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus vēstniekam par darbu diplomātiskajā dienestā. Vēstnieks uzsvēra, ka karjerai diplomātijā ir nepieciešamas svešvalodu zināšanas un neizsīkstošā zinātkāre.

Atvadoties K. Helts aicināja vidusskolas skolēnus uz mācību stundu savā vasaras rezidencē Mežaparkā, kas tiek plānota 2.semestra sākumā.
[ Modificēts: Thursday, 2023. gada 16. November, 12:54 ]