Vietnes blogs

Nosūtīja Jānis Amoliņš — Monday, 2024. gada 22. January, 13:24
Visiem
16.janvārī, atsaucoties Vācijas vēstnieka Latvijā Kristiana Helta (Christian Heldt) uzaicinājumam, mūsu skolas skolēni ieradās vēstnieka rezidencē Mežaparkā uz interesantu un izglītojošu sarunu par diplomātiju un kultūru.

Kā pēc pasākuma atzina skolēni, tikšanās sniedza vērtīgu ieskatu diplomātu dzīvē un ikdienā, ļāva iepazīties ar profesiju no cita skatpunkta. Proti, skolēni uzzināja par diplomātijas un kultūras saikni - kādēļ māksla, mūzika, tradīcijas ir svarīgas arī politiskajā sfērā, un kā māksla ietekmē cilvēku viedokli par politisko varu, sekmē pozitīvas starptautiskās attiecības.

Vairāki skolēni arī uzsvēra, ka viņus ir pārsteigusi vēstnieka viesmīlība, plūstošais runas veids un prasme noturēt klausītāju uzmanību. Tas, cik pārliecinoši viņš spēj atbildēt uz pašiem sarežģītākajiem jautājumiem vienkāršā un visiem saprotamā veidā.

Skolēni izteica pateicību par unikālo iespēju un vēlmi, ka arī turpmāk tiks organizēti līdzīgi pasākumi.
 
Visiem


Vai vēlies pārbaudīt savas zināšanas IT jomā?

Iepazīstinām ar Jauniešu programmēšanas un tehnoloģiju centra 3 SOĻU IZAICINĀJUMU – viens mēnesis, viens izaicinājums un viena galvenā balva.

Ja esi vecumā līdz 18 gadiem (neieskaitot) un mācies kādā no Latvijas izglītības iestādēm, tad šī ir lieliska iespēja attīstīt savas IT prasmes un kļūt par daļu no programmētāju kopienas. Katru mēnesi piedāvājam jaunus, aizraujošus uzdevumus, kas Tev dos iespēju pārbaudīt un uzlabot savas programmēšanas zināšanas. Šī ir Tava iespēja mācīties, iegūt jaunas prasmes un iespēja uzvarēt galveno balvu – Xbox Series S!

Kā piedalīties?
Aizpildi pieteikuma anketu un Tev tiks piešķirts Tavs izaicinājuma profils, kurā būs pieejams:
  • šī mēneša izaicinājums; 
  • šī mēneša izaicinājuma termiņš;
  • atbalsta materiāli - pasniedzēja sagatavots video, izaicinājuma vērtēšanas kritēriji, u.c.;
  • iespēja pievienoties mūsu Discord kopienai.
Vairāk informācija par izaicinājumu pieejama ŠEIT.
Tagi:
 
Nosūtīja Jānis Amoliņš — Friday, 2024. gada 19. January, 11:29
Visiem

Ja esi šeit mācījies vai strādājis, nāc atkal skolā, lai atcerētos skolas laika sapņus, mīlestību, jaunības trakumu, šā gada 12. martā plkst.16.00 – 19.00:
  • Iepriekš sazinies ar klasesbiedriem un audzinātāju par tikšanās laiku un aizpildi pieteikuma formu!
  • Satiecies ar klasesbiedriem, audzinātāju un skolotājiem!
  • Apskati, iepazīsties, izjūti pārmaiņas skolā!
  • Fotografējies foto stūrītī vai mīļākajā vietā skolā!
  • Aplūko skolēnu darbu izstādi!
P.S. Kopā būšanu un satikšanos neformālākā gaisotnē baudi ārpus skolas Vecrīgas apskāvienos!
P.P.S. Anketa būs aktīva līdz 4. martam.
Tagi:
[ Modificēts: Tuesday, 2024. gada 5. March, 13:40 ]
 
Nosūtīja Jānis Amoliņš — Wednesday, 2024. gada 17. January, 08:12
Visiem

 

Mēs esam kopā -2024.gada 5. janvārī Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un jauniešiem, lai apspriestu dalības vēlēšanās nozīmi un nepieciešamību stiprināt demokrātiju pašreizējos neskaidrajos ģeopolitiskajos apstākļos.

Tajā piedalījās 4 mūsu skolas Eiropas Parlamenta viestnieku grupas skolēni:
Enija Dārziņa, Lote Emīlija Vimba , Kristians Ainārs Ikše ,Oskars Bērziņš.

Tagi:
[ Modificēts: Wednesday, 2024. gada 10. April, 11:37 ]
 
Nosūtīja Jānis Amoliņš — Wednesday, 2024. gada 17. January, 08:09
Visiem


Es pateicos tev, mīļā, labā skola,
Par rīta sauli, ko mums liki plaukstās:
Mēs paņemam no tavas klases sola
Sev līdz ar sauli sapņu zvaigznes augstās.
/J. Osmanis/


Mājaslapas sadaļā "Galerija" apskatāmi skolēnu veidotie apsveikumi skolai.

Tagi:
[ Modificēts: Wednesday, 2024. gada 3. April, 11:59 ]
 
Nosūtīja Jānis Amoliņš — Wednesday, 2024. gada 10. January, 17:26
Visiem


Pilna izmēra attēlu iespējams atvērt uz tā uzklikšķinot

Tagi:
[ Modificēts: Wednesday, 2024. gada 3. April, 12:00 ]
 
Visiem


Skolas vecuma bērni piedzīvo daudz pārmaiņu savā dzīvē. Nodarbību cikls sniegs vecākiem izpratni par to, kas bērniem vecumposmā no 7 līdz 16 gadiem ir svarīgs, kādi psiholoģiskās attīstības procesi ar viņiem notiek un kā veidot veiksmīgu savstarpējo sadarbību, lai palīdzētu bērniem veiksmīgi iziet cauri dažādiem pārejas posmiem, nobriest un kļūt par un veselīgiem pieaugušajiem.

Atbalsta grupās būs iespēja dalīties pieredzē, sniegt un saņemt atbalstu no citiem vecākiem un grupas vadītāja – kvalificēta un sertificēta psihologa.


Vairāk informācijas

Tagi:
[ Modificēts: Wednesday, 2024. gada 10. April, 11:36 ]
 
Nosūtīja Jānis Amoliņš — Wednesday, 2024. gada 3. January, 14:30
Visiem


Izsakām pateicību visiem 8.-9. un 11.-12. klašu skolēniem, kuri 2023. gada 6. decembrī piedalījās RV3Ģ Latviešu valodas un literatūras olimpiādē.

Latviešu valodas un literatūras 50. olimpiādes 2. posmā 8.-9. klašu grupā 2024. gada 8. februārī RV3Ģ pārstāvēs:
Elīza Briede, Elza Insberga (8.a); Beāte Taivāne, Katrīne Siliņa (8.sb); Anna Solovjova (9.a); Kate Grūbe, Karena Kļaveniece, Liene Lasmene, Zanda Līva Locika, Elza Zaķe (9.sb).


Latviešu valodas un literatūras 50. olimpiādes 2. posmā 11.-12. klašu grupā 2024. gada 31. janvārī RV3Ģ pārstāvēs:
Nils Kravalis, Marks Bebrs (11.c); Paula Ģērmane, Emīlija Martinsone, Lauma Močāne, Ieva Skrējāne, Elīna Vilkena (11.e); Elizabete Kalniņa (11.e1); Madara Seimanova (11.gh), Letīcija Lindermane (12.e)

Tagi:
[ Modificēts: Wednesday, 2024. gada 10. April, 11:36 ]
 
Nosūtīja Jānis Amoliņš — Wednesday, 2024. gada 3. January, 11:56
Visiem
Ceturtdien, 14. decembrī, Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas Svētku zālē un gaiteņos norisinājās tradicionālais skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš ar organizācijas Junior Achievement Latvia atbalstu, kā arī vairāku sponsoru atbalstu. SMU_atbalstitaji_2023_1.pngSMU_atbalstitaji_2023_2.png

Šogad Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā SMU darbībā iesaistīti ap 350 skolēnu no 10 vidusskolas un 3 pamatskolas klasēm: kopā
96 SMU ar inovatīvām biznesa idejām. Kā arī pamatskolas jaunākās klases piedāvāja pašgatavotus ziemassvētku našķus konkursā “Našķu našķis”. Turklāt šogad pie mums viesojās arī 12 SMU pārstāvji no Franču liceja, 1. un 2. ģimnāzijām. Šo milzīgo pārdot gribētāju kustību regulēja 18 brīvprātīgie. Pasākuma organizētāju lomu uzņēmās 12. klašu ģimnāzisti Estere Šmite, Amanda Duleviča un Ivans Ivo Novikovs, tādejādi apgūstot projekta vadības kompetences.

Tā bija lieliska iespēja iegādāties vai pasūtīt unikālas Ziemassvētku dāvanas gan ģimnāzijas skolēniem, gan viņu vecākiem, kuri atsaucās aicinājumam apmeklēt ģimnāziju pirms svētku dienā. Arī skolotāji starpbrīžos iegriezās tirdziņā un iegādājās dāvanas sev. Tika aicināti arī pārstāvji no sadarbības augstskolām un tuvākām iestādēm. Arī LTV1 reportieri ieradās uzņemt materiālu svētdienas reportāžai. (https://www.facebook.com/ltvzinas/videos/1600473154092550)

Vidusskolēni pārliecinoši demonstrēja prasmes un
kompetences, kuras ir apguvuši dažādos priekšmetos: matemātika, fizika, ķīmija, bioloģija, sociālās zinātnēs, ekonomikā, vēsturē, dizainā un tehnoloģijās. Noderēja arī labas komunikācijas un prezentēšanas prasmes.

Jauniešu uzņēmējdarbības prasmes vērtēja kompetenta
žūrija 24 profesionāļu sastāvā 8 nominācijās: Sociāli atbildīgākais uzņēmums; inovatīvākais produkts; labākais stends; labākā pārdošanas komanda; uz zināšanām balstīts produkts; labākā Ziemassvētku dāvana; videi draudzīgs, ilgtspējīgs produkts; tehnoloģijās balstīts produkts; simpātiju balvas.

Tika
apbalvoti gan RV3ģ gan viesu skolēnu mācību uzņēmumi (SMU): MemeShirts, Ķerslis, Pizuni, Lavanda, Forescents, Valatte, Podi&Podi, Skrubbe, HighPrint, O’kei, Zalandia, LaceLock, TheChristmas Workshop, MarEliJare, JA-Foto, Zelta Stūrītis, Vecrīgas vizītes, Skoll, Iekuriņš, FairGlow, Toted, MAMA cepumi, LUMÂNARE, MultiMensa, NEXT, Mētra, kaRota, Stone Games, Rainy, , Punktiņš, CheatSheet u.c. Kā arī tika atzīmētas vairākas simpātiju balvas: skolotāju simpātiju ieguva SMU Lavanda, bet RV3ģ direktora simpātiju saņēma SMU Monodolls.

Oriģināli, unikāli produkti:
Orientēšanas pārgājiens pa Vecrīgu. Karnevāla spēle. Rāvējslēdzēja iestrāde džempera kapuces malā. Koka šahs un dambrete. Stiepļu šaha figūriņas. Rāmītis rotaslietu glabāšanai. Mikrofibras salvetes briļļu un ekrānu tīrīšanai. Atvērtā un slēgtā tipa terāriji ar sukulentiem. Maisījums iekuram. Slaims. Atgādnes mācību procesa uzlabošanai. Uzlīmju lapas ar formulām eksaktajos priekšmetos. Mācību galda spēle. Galda spēle par Rīgas Valsts 3. ģimnāziju.(Monopols). Sienas kalendārs ar dizainu. Pašsacerēta grāmata, jautri sarakstīts stāsts. Tamborētie piekariņi ar skolotāju tēliem. Auduma grāmatu vāki ar grāmatzīmēm. Pašprogrammētas auto sacīkstes digitālā vidē. 3D printēts klipsis šņoru neatsiešanai. 3D sporta saulesbrilles. 3D auto numura turētājs. Digitālais spogulis. Digitālās mārketinga stratēģijas. Aplikācijas rakstura uzlabošanai.
Populārākie produkti:
apdrukāti t-krekli, auduma maisiņi, rotaslietas, sveces, dekori, uzlīmes un piespraudes, vannas bumbas, atstarotāji, atslēgu piekariņi, skaistumkopšanas produkti, telefonu vāciņi un turētāji, fotografēšanas pakalpojumi, 3D printētas cepumu formiņas, apgleznotie trauki u.c.
Pārtika:
sīrupi, musļi batoniņi, tējas, želējkonfektes, sausie maisījumi cepšanai un zupām, produkti cilvēkiem ar pārtikas ierobežojumiem. Skolēni analizējot savu gatavošanos un piedalīšanos pasākumā atzīst gan ieguvumus, gan nepilnības.
Ieguvumi:
pieredze, sadarbība, komunikācija, lēmumu pieņemšana, zināšanu pielietojums, priekšmetu caurvijas, mērķtiecība, patstāvība, šķēršļu pārvarēšana u.c.
Nepilnības:
laika trūkums, vietas trūkums, gaisa trūkums, pircēju trūkums, troksnis, liela konkurence u.c. Bet tirgū galvenais vērtētājs ir un paliek – pircējs. Pircēji balso ar savu naudu. Daudzi SMU var lepoties ar izpārdoto produkciju, ievērojamiem ienākumiem un peļņu tirdziņa laikā!

Paldies visiem atbalstītājiem un brīvprātīgajiem!
Brīvprātīgie un organizatoriBrīvprātīgie un organizatori
ŽūrijaZāle
NašķiTelevīzija
ApbalvošanaApbalvošana
Tagi:
[ Modificēts: Monday, 2024. gada 22. January, 13:28 ]
 
Visiem
Apsveicam!
1. vieta 2. vieta 3. vieta Atzinība
Kalvis Olivers Kālis Kārlis Zalāns Karena Kļaveniece Gustavs Bairs
Andīna Kagaine
Mihails Rokins Rūta Putene
Beatrise Kalnciema Liene Lasmane Elma Bremze
Elza Zaķe Robins Birznieks
Elīna Vilkena Karlīne Kuzmina
Estere Brice Līva Jurgevica
L'īva Liepiņa

Tagi:
[ Modificēts: Wednesday, 2024. gada 10. April, 11:38 ]